Tack Ing- Marie
DESTINY HEIGHT´s VALPTRÄFFSPAJ
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
ca 20 cm purjolök
2 dl soltorkade tomater
400 g färska kantareller
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
150 g Västerbottenost
salt & peppar
timjan
Gör så här:
Pajbotten
Blanda smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila en halvtimme i kylskåp innan den trycks ut i en pajform, ca 28 cm i diameter.
Fyllning
1. Stek kantarellerna på svag värme i en torr panna tills de släppt vätska och blivit gyllenbruna.
2. Strimla purjolöken och hacka tomaterna. När kantarellerna är färdiga tillsätts grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och timjan.
3. Häll grönsaks/svampblandningen i pajskalet (som inte behöver förgräddas)
4. Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde och häll över grönsaks/svampblandningen
5. Riv osten och strö över pajen
Grädda mitt i ugnen på 200° i 35 - 40 minuter
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
ca 20 cm purjolök
2 dl soltorkade tomater
400 g färska kantareller
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
150 g Västerbottenost
salt & peppar
timjan
Gör så här:
Pajbotten
Blanda smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila en halvtimme i kylskåp innan den trycks ut i en pajform, ca 28 cm i diameter.
Fyllning
1. Stek kantarellerna på svag värme i en torr panna tills de släppt vätska och blivit gyllenbruna.
2. Strimla purjolöken och hacka tomaterna. När kantarellerna är färdiga tillsätts grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och timjan.
3. Häll grönsaks/svampblandningen i pajskalet (som inte behöver förgräddas)
4. Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde och häll över grönsaks/svampblandningen
5. Riv osten och strö över pajen
Grädda mitt i ugnen på 200° i 35 - 40 minuter
Kommentarer
Ha de gott hälsa .
Kramizar