Tack Ing- Marie

DESTINY HEIGHT´s VALPTRÄFFSPAJ

Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning
ca 20 cm purjolök
2 dl soltorkade tomater
400 g färska kantareller
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
150 g Västerbottenost
salt & peppar
timjan


Gör så här:
Pajbotten
Blanda smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila en halvtimme i kylskåp innan den trycks ut i en pajform, ca 28 cm i diameter.

Fyllning
1. Stek kantarellerna på svag värme i en torr panna tills de släppt vätska och blivit gyllenbruna.

2. Strimla purjolöken och hacka tomaterna. När kantarellerna är färdiga tillsätts grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och timjan.

3. Häll grönsaks/svampblandningen i pajskalet (som inte behöver förgräddas)

4. Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde och häll över grönsaks/svampblandningen

5. Riv osten och strö över pajen

Grädda mitt i ugnen på 200° i 35 - 40 minuter

Kommentarer

I.S sa…
Tack för receptet ,ska bli roligt att se om den blir lika god när man gör den själv ,brukar alltid smaka bättre när andra gör tycker jag :)
Ha de gott hälsa .
Kramizar

Populära inlägg i den här bloggen

Okej,nu är det nog

Ja, äntligen kan jag Blogga igen!

Att vara Fjäril